Orion StarMax 90mm Maksutov-Cassegrain Telescoop

€275,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Wie de uitdrukking "grote dingen komen in kleine verpakkingen" bedacht, zou de Orion StarMax 90 TableTop Mak-Cass-telescoop geweldig vinden. Deze ultracompacte Maksutov-Cassegrain geeft verrassend grote beelden voor een instrument van zijn bescheiden formaat, waardoor het een elegante eerste telescoop of een prettig draagbare tweede telescoop is!

De lange brandpuntsafstand van 1250 mm (f / 13.8) geeft de StarMax 90 TableTop-telescoop een serieus vergrotingsvermogen. De meegeleverde 25 mm en 10 mm 1,25 inch 3-element oculairs leveren vermogens van respectievelijk 50x en 125x vergroting.

De 90 mm diameter Maksutov-Cassegrain optische buis verzamelt meer dan 25% meer licht dan zijn GoScope 80 refractor neef, en tot 225% meer licht dan een traditionele 60 mm refractor-telescoop voor beginners.

Met het voordeel van extra diafragma kunt u genieten van uitstekende, gedetailleerde weergaven van planetaire geneugten zoals maanlandschappen, de ringen van Saturnus en de manen van Jupiter door de Orion StarMax 90 mm TableTop Maksutov-Cassegrain-telescoop.

Als je de Melkweg scant, kun je ook sprankelende open en bolvormige sterrenhopen naar binnen trekken, evenals helderdere nevels. De optische buisconstructie van de Orion StarMax 90 mm TableTop Mak-Cass telescoop is bevestigd aan een stabiele draaivoet van het tafelblad, via een quick-release zwaluwstaartbevestiging met instelbare hoogtespanning.

De Maksutov-Cassegrain telescoopbuis kan eenvoudig van de tafelvoet worden verwijderd om op een optioneel fotostatief te worden gemonteerd. De kleine draaivoet zelf kan ook op een camerastatief worden gemonteerd met een 3/8 "schroef, voor het geval er geen tafel in de buurt van je favoriete observatieplek staat.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen