Orion SkyQuest XT10 PLUS Dobson Telescoop

€1.049,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: 1 week

De SkyQuest XT10 PLUS is de nieuwste toevoeging aan Orion's populaire lijn van luxe opgewaardeerde Dobson-reflectortelescopen. Met geweldige functies en extra meegeleverde accessoires, is deze grote Dobson ontworpen om elke sterrenkijkervaring onvergetelijk te maken.

Deze 10"-diafragma-reflectortelescoop heeft een nauwkeurige 2" dual-speed Crayford-focuser, instelbare hoogte-asspanning, een gestroomlijnde Dobson-basis met handige witte rand, gemakkelijk verstelbare duimschroeven van de secundaire spiegel en meer.

De SkyQuest XT10 PLUS wordt geleverd met een hele reeks handige accessoires voor sterrenkijken, waaronder een 2" 28 mm oculair, 1,25" 10 mm oculair, Shorty 2x Barlow-lens, oculairrek, EZ Finder II-reflexvizier en de populaire DeepMap 600 Folding Star Chart.

De SkyQuest XT10 PLUS heeft het allemaal! De SkyQuest XT10 PLUS Dobson-reflectortelescoop is gebouwd rond een parabolische primaire spiegel met een diameter van 254 mm, gemonteerd in een stevige, gegoten aluminium steuncel.

Met 56% meer lichtbereik dan een 8-inch telescoop, profiteert u van een aanzienlijke toename van het vermogen om de meer subtiele structuren in vage sterrenstelsels, nevels en andere deep-sky-objecten te observeren.

De parabolische hoofdspiegel van 1200 mm (f/4.7) van de XT10 PLUS stelt u in staat heldere en scherpe beelden te verkrijgen bij zowel matige als hoge vergrotingen op heldere nachten met goede zichtomstandigheden.

Naast een prachtig uitzicht op deep-sky-gerechten, zult u versteld staan ​​van heldere, prachtig gedetailleerde beelden van de maan en planeten van ons zonnestelsel zoals Jupiter, Saturnus en Mars in de Orion SkyQuest XT10 PLUS.

Spiegelcoatings met verbeterde reflectie verhogen het reflectievermogen van de XT10 PLUS Dobson-telescoop tot 94%, zodat er zoveel mogelijk licht naar het oculair wordt doorgelaten, wat resulteert in uitzonderlijk heldere, heldere beelden.

De eenvoud van omhoog/omlaag, links/rechts point-and-view van het Dobson-ontwerp is niet zo ingewikkeld als het gebruik van een telescoop die is bevestigd aan een equatoriale (EQ) montage en statief.

Met een beetje oefening kan iedereen in het gezin de XT10 PLUS Dobson-telescoop gebruiken om de hemel te scannen, net als ervaren amateurastronomen. De gestroomlijnde, opnieuw ontworpen basis van onze SkyQuest XT10 PLUS Dobsonian ziet er niet alleen geweldig uit, hij heeft ook gewichtsverlagende uitsparingen die de telescoop lichter en draagbaarder maken dan zijn XT10 Classic-tegenhanger.

De basis is goed zichtbaar, zelfs in het donker van de nacht, dankzij de witte rand om onbedoelde stoten te voorkomen. Bovenaan de basis (letterlijk) bevindt zich de grote, 10"-diafragma, f/4.7 reflectortelescoop optische buis met een opvallende metallic blauwe kleur.

De SkyQuest XT10 PLUS is voorzien van verstelbare spanknoppen op de hoogte-as, die een meer aanpasbare upgrade bieden in vergelijking met de spanveren op het XT10 Classic-model.

Deze verstelbare knoppen maken de XT10 PLUS veelzijdiger, aangezien u nu de spanning van de hoogte-as van beweging kunt aanpassen om gebruik van zwaardere 2" oculairs, zwaardere of meerdere zoeker scopes en andere forse accessoires mogelijk te maken.

Als de hoogtespanning goed is afgesteld, zal het gebruik van zwaardere accessoires er niet voor zorgen dat de optische buis tijdens gebruik naar beneden drijft.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen