Omegon Dobson telescope Push+ mini N 200/1000 Skywatcher

€699,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Je smartphone en deze telescoop zijn nu 'beste vrienden' Objecten lokaliseren aan de nachtelijke hemel is nu een stuk eenvoudiger geworden! Voorbij zijn de dagen dat je een eeuwigheid moest rommelen om een ​​object te vinden in een donker deel van de nachtelijke hemel.

De nieuwe Push+ mount combineert nu uw telescoop met uw smartphone. Plaats eenvoudig uw telescoop (tot 8 inch in diameter) op de bestaande GP-rail en navigeer naar bijna elk astronomisch object via een smartphone-app.

Push+ vormt een zogenaamde 'rockerbox' voor Dobson-telescopen. Dobsonians zijn een ingenieuze uitvinding die gebruik maakt van een eenvoudig en stevig ontwerp. Push+ heeft dit systeem nu in het moderne smartphonetijdperk gebracht. U kunt zelf bepalen wanneer de objectzoeker u kan helpen. Je bent nog steeds een 'Dobsonaut' - maar nu met moderne technologie!

Skywatcher N 200/1000 telescoop:

Met een opening van 200 mm opent deze telescoop nieuwe details in deep sky-observatie voor de waarnemer in vergelijking met kleinere telescopen. Met 78% meer vermogen om licht te verzamelen in vergelijking met een telescoop van 150 mm, kunnen zelfs de delicate spiraalarmen van veel sterrenstelsels en andere structuren in andere nevels worden waargenomen.

Bolvormige sterrenhopen, zoals de beroemde M13-cluster in Hercules, kunnen in grote mate aan hun randen worden opgelost. De parabolische hoofdspiegel is diffractiebeperkt, waardoor scherpe beelden van het object mogelijk zijn.

De zeer contrastrijke optiek is geoptimaliseerd door het gebruik van een kleine secundaire spiegel en dunne secundaire spiegelspinschoepen, waardoor scherpe en heldere planetaire waarnemingen mogelijk zijn, zelfs bij een hogere vergroting.

De OTA heeft een solide 2-inch Crayford-focuser voor een lage beeldverschuiving - van bijzonder belang bij hoge vergrotingen en voor astrofotografie. Door het gebruik van 2 inch oculairs kan het maximaal mogelijke gezichtsveld worden benut.

De telescoop heeft een diafragmaverhouding van f5, waarmee hij in de klasse van 'snelle' Newton-telescopen valt, waardoor deze telescoop bijzonder geschikt is voor astrofotografie.

De 9x50 zoeker is erg handig omdat je door het grote diafragma al objecten kunt zien die met het blote oog niet eens zichtbaar zijn. De OTA is ook visueel een echt juweeltje, met een elegant ontwerp voor zowel de OTA als de zoeker in een esthetisch aantrekkelijk glinsterend zwart.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen