Meade Telescoop N 200/1000 LX85 GoTo

€1.450,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

LX85: ideaal voor ambitieuze beginners en ervaren waarnemers die willen starten met astrofotografie. De N 200/1000 optiek: Met een diafragma van 200mm kan de waarnemer al veel details bij Deep Sky-observaties zien.

Met 78% meer lichtopvang dan een 150mm telescoop kunnen zelfs de delicate spiraalarmen van veel melkwegstelsels en meer structuren in andere nevels worden waargenomen.

Zelfs bolvormige sterrenhopen, zoals de beroemde sterrenhoop M13 in het sterrenbeeld Hercules, zijn kraakhelder tot aan de rand. De parabolische hoofdspiegel heeft een beperkte diffractie en levert scherpe beelden.

De zeer contrastrijke optiek wordt geoptimaliseerd door een kleine vangespiegel en dunne vangspiegelhouders. Hierdoor zijn even scherpe en heldere planeetwaarnemingen mogelijk bij een hogere vergroting.

De robuste focuser maakt het gebruik van oculairs met twee inch aansluitingen mogelijk. Bij de levering zijn ook een adapter voor kleinere oculairs met een aansluiting van 1,25".

Twee van deze oculairs worden met de telescoop geleverd zodat u direct aan de slag kunt. De optiek heeft een diafragmaverhouding van f/5. Daardoor valt deze telescoop in de klasse van de snelle Newton-telescopen. Deze optiek is uitermate geschikt voor fotografische doeleinden.

De zoeker met een acht millimeter diafragma toont u reeds objecten die met het blote oog niet meer zichtbaar zijn en helpt u zo door de hemel te navigeren.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen