Meade Telescoop AP 70/350 Series 6000 Astrograph LX85 GoTo

€2.190,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

De apochromatische refractoren van de serie 6000 behoren tot de best geproduceerde lenticulaire telescopen op de markt. Elke refractor wordt individueel vervaardigd en getest om er zeker van te zijn dat hij aan de hoogste optische en mechanische normen voldoet.

Voor het objectief is gebruik gemaakt van glas van de hoogste kwaliteit en een extreem lage dispersie. Zo worden vrijwel alle kleurfouten die typerend zijn voor lenstelescopen geëlimineerd en een hoog contrast en scherpte bereikt. Multi-gecoate optiek voor hoge transmissie.

2,5" tandheugel- focuser met reductie voor een hoge belastbaarheid en een nauwkeurige scherpstelling. Camera-adapter met standaard M48- en M42-schroefdraad (T2). Inklapbare dauwkap voor kortere transportlengte. Compleet met buisklemmen en zwaluwstaart in Vixen-stijl, evenals een hoogwaardige transportkoffer van aluminium.

De optiek AP 70/350 is ideaal voor geavanceerde astrofotografie dankzij het optische Petzval-ontwerp met 4 elementen. Het volledig verlichte, gecorreigerde veld heeft een diameter van 42mm en is dus geschikt voor een full-size beeld.

De LX85-montering is ontworpen met astrofotografie in gedachten. Met zijn krachtige servomotoren en Meade Smart Drive-technologie volgt het de rotatie van de hemel en zorgt het ervoor dat de telescoop nauwkeurig het gewenste object volgt voor lange belichtingstijden.

De LX85 is bijzonder licht en daarom ideaal voor mobiel gebruik in de tuin of een waarnemingslocatie onder een donkere hemel. De AudioStar GoTo-bediening plaatst de telescoop eerst correct en volgt vervolgens automatisch het object dat u wilt observeren.

Dit is ook ideaal voor beginners! Met de LX85-montering kan een (optionele) autoguider worden aangesloten voor het nog preciezer volgen van objecten. De LX85-montering voldoet aan de gebruikelijke telescoopnormen, waardoor hij kan worden gebruikt met de meeste commerciële telescopen tot 15 kg in gewicht.

Meade biedt een groot assortiment aan met een breed scala aan geweldige optieken - goedkope Newton telescopen, Maksutovs voor maan- en planeet specialisten, allround ACF-optiek en zelfs hoogwaardige apochromaten voor de veeleisende fotograaf!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen