Meade Telescoop ACF-SC 152/1524 UHTC LX65 GoTo

€1.399,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

De LX65-serie combineert geavanceerde functies met optica van wereldklasse in een eenvoudig te gebruiken telescoop.

De basis van LX65-telescopen is een compacte maar toch robuuste eenarmige montering. Het complete telescoopsysteem kan zonder gereedschap in drie delen worden gedemonteerd.

Dit betekent dat het gemakkelijk kan worden getransporteerd en snel kan worden opgezet. Een speciaal kenmerk is de tweede klem waarmee parallel aan de hoofdtelescoop een extra telescoop van maximaal 3 kg kan worden gemonteerd, bijvoorbeeld een kleine refractor voor het bekijken van een de nachtelijke hemel in breedveld.

De bediening van de LX65-telescopen is zeer eenvoudig en gemakkelijk voor beginners dankzij de ingebouwde computerbediening.

Advanced Coma-free Optics (ACF): Meade's ACF optische ontwerp elimineert de typische aberraties van alle spiegeloptiek. Dankzij ACF zijn de sterren ook puntvormig tot aan de rand van het afbeeldingsveld, en worden geen langwerpige komeetachtige vervormingen weergegeven.

Het afbeeldingsveld is platter dan dat van klassieke Schmidt-Cassegrain-telescopen. ACF optische systemen laten hun sterke punten zien, vooral in astrofotografische toepassingen.

Ultrahoge transmissie Coating (UHTC): deze speciale meerlaagse coating op de voorste correctieplaat biedt tot 15% meer lichttransmissie. Het resultaat: helderdere sterrenhopen, fijnere details in nevels en meer oppervlaktedetail op planeten!

De AudioStar handbediening biedt een database van 30.000 astronomische objecten. Eenmaal uitgelijnd met de nachtelijke hemel, kan de AudioStar de telescoop op een van deze objecten richten en deze centreren in het oculair - natuurlijk alleen als het object boven de horizon is.

De GoTo-functionaliteit wordt aangevuld met extra functies, zoals rondleidingen, positieweergave en verbinding met een pc. Een speciaal kenmerk van de AudioStar-controller is de ingebouwde luidspreker. De ingebouwde Astronomer Inside technologie biedt meer dan vier uur audio-commentaar (alleen in het Engels).

De ingebouwde astronoom zal interessante informatie geven over astronomische objecten die u ziet.

Easy Align: vóór iedere waarneming moet de computerbesturing worden vergeleken met de huidige sterrenhemel. Deze vergelijking wordt ook wel uitlijning (alignment) genoemd.

De uitlijning van deze telescoop is bijzonder eenvoudig: nadat u de positie heeft ingegeven en op het noorden heeft afgesteld, lijnt de telescoop uit op twee heldere sterren na elkaar. Deze hoeven alleen nog in het midden van het oculair te worden gecentreerd. De uitlijning is nu voltooid en de telescoop afgesteld.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen