Meade Telescoop AC 120/700 LX85 GoTo

€1.520,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

LX85: ideaal voor ambitieuze beginners en ervaren waarnemers die willen starten met astrofotografie.

De optiek AC 120/700 is een ideale rich-field-telescoop. Dat betekent dat hij een groot deel van de toont toont en u zo grote velden kunt observeren: u kunt binnen het blikveld uitgebreide open sterrenhopen zien.

De redelijk grote objectieflens met 120 millimeter verzamelt reeds voldoende licht om zelfs zwakke Deep Sky-objecten zichtbaar te maken: bolvormige sterrenhopen en verre sterrenstelsels zijn waar te nemen. In tegenstelling tot een spiegeltelescoop heeft een lenstelescoop geen vangspiegels of spiegelbevestigingen in de stralengang.

De telescoop maakt dus ten volle gebruik van zijn 120 millimeter diafragma zonder obstructie en zorgt voor een scherpe beeldvorming zonder diffractiestructuren. De kleurfout die typisch is voor refractoren is in dit objectie gecorrigeerd, vandaar de naam achromaat.

Lenstelescopen hebben een diep kijkhoek van het oculair die in iedere positie kan worden gebruikt, zonder trap of ladder. Dit is ook ideaal voor gebruik op het balkon, bij openbare demonstraties of voor observatie met kinderen.

De LX85-montering is ontworpen met astrofotografie in gedachten. Met zijn krachtige servomotoren en Meade Smart Drive-technologie volgt het de rotatie van de hemel en zorgt het ervoor dat de telescoop nauwkeurig het gewenste object volgt voor lange belichtingstijden.

De LX85 is bijzonder licht en daarom ideaal voor mobiel gebruik in de tuin of een waarnemingslocatie onder een donkere hemel. De AudioStar GoTo-bediening plaatst de telescoop eerst correct en volgt vervolgens automatisch het object dat u wilt observeren.

Dit is ook ideaal voor beginners! Met de LX85-montering kan een (optionele) autoguider worden aangesloten voor het nog preciezer volgen van objecten. De LX85-montering voldoet aan de gebruikelijke telescoopnormen, waardoor hij kan worden gebruikt met de meeste commerciële telescopen tot 15 kg in gewicht.

Meade biedt een groot assortiment aan met een breed scala aan geweldige optieken - goedkope Newton telescopen, Maksutovs voor maan- en planeet specialisten, allround ACF-optiek en zelfs hoogwaardige apochromaten voor de veeleisende fotograaf!

De AudioStar handbediening biedt een database van 30.000 astronomische objecten. Eenmaal uitgelijnd met de nachtelijke hemel, kan de AudioStar de telescoop op een van deze objecten richten en deze centreren in het oculair - natuurlijk alleen als het object boven de horizon is. De GoTo-functionaliteit wordt aangevuld met extra functies, zoals rondleidingen, positieweergave en verbinding met een pc.

Een speciaal kenmerk van de AudioStar-controller is de ingebouwde luidspreker. De ingebouwde Astronomer Inside technologie biedt meer dan vier uur audio-commentaar (alleen in het Engels). De ingebouwde astronoom zal interessante informatie geven over astronomische objecten die u ziet.

Meade Smart Drive: Omdat de telescoop het hemellichaam vergroot, moet een astronomische montering heel precies bewegen. Zelfs kleine schommelingen kunnen het beeld verstoren bij langere belichtingstijden. Kleine schommelingen komen echter altijd voor, omdat de worm van de tandwieldrijfwerk niet perfect rond is.

Deze terugkerende schommelingen kunnen echter worden door het computerbesturingssysteem gedetecteerd en gecompenseerd. Dankzij Smart Drive-technologie wordt deze periodieke fout permanent gecorrigeerd (PPEC).

0 sterren op basis van 0 beoordelingen