Meade Telescoop AC 102/600 Infinity AZ

€319,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Telescopen uit de serie van Infinity Meade zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een gunstig instapmodel voor hemelobservaties. Verken de maan en de planeten: ontdek kraters en bergen op de maan, bewonder de prachtige ringen van Saturnus en observeer de vier grote manen van Jupiter zoals Galileo Galilei ooit deed.

U kunt echter ook heldere nevels waarnemen, zoals de Orionnevel op een afstand van 1350 lichtjaar (!). bovendien ziet u ontelbaar veel dubbelsterren, zoals het prachtige paar Albireo in Zwaan.

De bediening van de azimutale montage is intuïtief en hij is direct gereed voor gebruik. Omdat het statief ook vrij licht is, is het hele systeem gemakkelijk te vervoeren.

Alles wat u nodig heeft is bij de levering inbegrepen; met name oculairs waarmee u verschillende vergrotingen kunt bereiken. De 1,25" oculairaansluiting is een gangbare maat die het gebruik van extra accessoires mogelijk maakt.

Met de bij de levering inbegrepen accessoires ziet u een rechtopstaand, niet-omgekeerd beeld in het ocuair.

In combinatie met de azimutale montering is deze telescoop zo ook geschikt als verrekijker voor natuurwaarnemingen gedurende de dag. De Meade Infinity AZ is zeer licht maar toch stabiel dankzij zijn stalen statiefpoten en de aluminium delen.

De bediening van de azimutale montering is eenvoudig en intuïtief. De optiek kan eenvoudig worden bevestigd met een 1/4" fotoschroef. Deze schroefgrootte komt veel voor bij telescopen, verrekijkers en kleinere telescopen.

Met de grote handgreep kan de optiek snel op het gewenste object worden uitgelijnd. De fijnafstelling en tracering vinden vervolgensn plaats via de assen met draaiknop.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen