Meade Maksutov telescoop MC 127/1900 StarNavigator AZ Goto

€689,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Maksutov-telescopen zijn zeer compact en daarom ideaal voor mobiel gebruik of voor als u op reis gaat. De ingesloten optica en collimatiestabiliteit van Maksutovs garanderen hun robuustheid.

Maksutov-telescopen hebben ondanks hun compacte ontwerp een zeer lange brandpuntsafstand. Maar het gezichtsveld is vrij smal in vergelijking met achromatische telescopen. Deze combinatie maakt Maksutov-telescopen echter ideale om maan en de planeten waar te nemen. En wanneer ze zijn voorzien van een Amici-prisma zijn ze ook zeer geschikt voor natuurobservatie en natuurfotografie.

De StarNavigator serie is door de jaren heen erg populair gworden. Het gaat hier om een lichte telescoop met GoTo-computerbediening voor een goede prijs.

Zo wordt het instellen van het gewenste hemellichaam kinderspel. Meade tilt deze serie naar een hoger niveau: de StarNavigator NG (Next Generation) is voorzien van de nieuwe AudioStar-handbediening.

Even uitlijnen en uw telescoop is klaar voor gebruik: hij neemt u mee op reis door de nachtelijke hemel. De databank van Audiostar bevat 30.000 objecten en meer dan vier uur audiopresentaties (Engelstalig) Zo voelt het alsof een professionele astronoom aan u zijde staat.

De StarNavigator monteringen zijn voorzien van een licht, maar stabiel aluminiumframe, alsede van een aluminiumstatief dat in hoogte kan worden versteld.

Zo kunt u zowel zittend als staand comfortabel waarnemen. U kunt de telescoop van stroom voorzien door middel van het geïntegreerde batterijcompartiment met acht AA-batterijen (niet bij de levering inbegrepen) of een externe voeding.

De AudioStar handbediening biedt een database van 30.000 astronomische objecten.

Eenmaal uitgelijnd met de nachtelijke hemel, kan de AudioStar de telescoop op een van deze objecten richten en deze centreren in het oculair - natuurlijk alleen als het object boven de horizon is. De GoTo-functionaliteit wordt aangevuld met extra functies, zoals rondleidingen, positieweergave en verbinding met een pc.

Een speciaal kenmerk van de AudioStar-controller is de ingebouwde luidspreker. De ingebouwde Astronomer Inside technologie biedt meer dan vier uur audio-commentaar (alleen in het Engels).

De ingebouwde astronoom zal interessante informatie geven over astronomische objecten die u ziet.

Easy Align: vóór iedere waarneming moet de computerbesturing worden vergeleken met de huidige sterrenhemel. Deze vergelijking wordt ook wel uitlijning (alignment) genoemd.

De uitlijning van deze telescoop is bijzonder eenvoudig: nadat u de positie heeft ingegeven en op het noorden heeft afgesteld, lijnt de telescoop uit op twee heldere sterren na elkaar. Deze hoeven alleen nog in het midden van het oculair te worden gecentreerd. De uitlijning is nu voltooid en de telescoop afgesteld.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen