Meade Apochromatische refractor AP 115/805 Series 6000 LX85 GoTo

€3.299,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

LX85: ideaal voor ambitieuze beginners en ervaren waarnemers die willen starten met astrofotografie.

De apochromatische refractoren van de serie 6000 behoren tot de best geproduceerde lenticulaire telescopen op de markt. Elke refractor wordt individueel vervaardigd en getest om er zeker van te zijn dat hij aan de hoogste optische en mechanische normen voldoet.

Voor het objectief is gebruik gemaakt van glas van de hoogste kwaliteit en een extreem lage dispersie. Zo worden vrijwel alle kleurfouten die typerend zijn voor lenstelescopen geëlimineerd en een hoog contrast en scherpte bereikt.

Multi-gecoate optiek voor hoge transmissie. 2,5" tandheugel- focuser met reductie voor een hoge belastbaarheid en een nauwkeurige scherpstelling. Camera-adapter met standaard M48- en M42-schroefdraad (T2). Inklapbare dauwkap voor kortere transportlengte.

Compleet met buisklemmen en zwaluwstaart in Vixen-stijl, evenals een hoogwaardige transportkoffer van aluminium. Deze serie 6000 Apo wordt geleverd met een echte Deluxe-focuser. De millimetermarkering helpt bij het nauwkeurig bijstellen van de scherpstelling.

De focuser is draaibaar, wat zeker van pas komt tijdens het uitlijnen van de camera. Hij heeft ook een centreerklem voor 2" aansluitingen. Dit betekent dat de camera, de omkeerspiegel of andere accessoires met een 2" huls aan alle zijden gelijkmatig worden vastgeklemd, zodat er niets scheef gaat hangen.

Voor de serie 6000 apochromaten zijn er ook reducers/flatteners beschikbaar (zie "Aanbevolen accessoires"). In astrofotografie zorgen ze voor scherpe sterren tot aan de rand van het beeld, vergroten ze het gezichtsveld en verkorten ze de benodigde belichtingstijd.

De LX85-montering is ontworpen met astrofotografie in gedachten. Met zijn krachtige servomotoren en Meade Smart Drive-technologie volgt het de rotatie van de hemel en zorgt het ervoor dat de telescoop nauwkeurig het gewenste object volgt voor lange belichtingstijden.

De LX85 is bijzonder licht en daarom ideaal voor mobiel gebruik in de tuin of een waarnemingslocatie onder een donkere hemel. De AudioStar GoTo-bediening plaatst de telescoop eerst correct en volgt vervolgens automatisch het object dat u wilt observeren.

Dit is ook ideaal voor beginners! Met de LX85-montering kan een (optionele) autoguider worden aangesloten voor het nog preciezer volgen van objecten. De LX85-montering voldoet aan de gebruikelijke telescoopnormen, waardoor hij kan worden gebruikt met de meeste commerciële telescopen tot 15 kg in gewicht.

Meade biedt een groot assortiment aan met een breed scala aan geweldige optieken - goedkope Newton telescopen, Maksutovs voor maan- en planeet specialisten, allround ACF-optiek en zelfs hoogwaardige apochromaten voor de veeleisende fotograaf!

De AudioStar handbediening biedt een database van 30.000 astronomische objecten. Eenmaal uitgelijnd met de nachtelijke hemel, kan de AudioStar de telescoop op een van deze objecten richten en deze centreren in het oculair - natuurlijk alleen als het object boven de horizon is.

De GoTo-functionaliteit wordt aangevuld met extra functies, zoals rondleidingen, positieweergave en verbinding met een pc.

Kleine schommelingen komen echter altijd voor, omdat de worm van de tandwieldrijfwerk niet perfect rond is. Deze terugkerende schommelingen kunnen echter worden door het computerbesturingssysteem gedetecteerd en gecompenseerd. Dankzij Smart Drive-technologie wordt deze periodieke fout permanent gecorrigeerd (PPEC).

0 sterren op basis van 0 beoordelingen