LX850-ACF 130mm f/7 Triplet APO Refractor

€11.090,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

De Series 6000 apochromatische refractors behoren tot de best vervaardigde refractors op de markt. Elke refractor is individueel geconstrueerd en getest om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan onze hoogste normen, zowel optisch als mechanisch.

Deze telescopen zijn gebouwd met de waarnemer en imager in gedachten. Met het optische ontwerp met drie elementen dat gebruik maakt van optisch glas van de hoogste kwaliteit met extra lage dispersie, worden valse kleuren vrijwel geëlimineerd, wat resulteert in verbluffende kleurcorrectie, contrast en scherpte.

Nieuw in de Series 6000 Triplets APO's is de gepatenteerde 2,5-inch dual-speed rack-and-pinion focuser. De focuser wordt geleverd met een 10:1 fijne focusknop voor nauwkeurig scherpstellen. Het bevat millimetermarkeringen op de trekbuis om te helpen bij de nauwkeurigheid van het scherpstellen en is ook draaibaar, waardoor het gefotografeerde object gemakkelijk kan worden ingekaderd.

Nieuw voor deze focuser is de 2” zelfcentrerende borgring waarmee diagonalen of camera's goed gecentreerd kunnen worden op de optische trein telkens wanneer de borgring wordt ingeschakeld. De standaarduitrusting omvat ook een volledig uitschuifbaar dauwscherm, montageringen, een Vixen-stijl zwaluwstaart en een aluminium harde draagtas om uw investering te beschermen wanneer deze niet in gebruik is.

De Series 6000 Apochromatische Refractors zullen in de behoefte van de meest veeleisende astronoom voorzien. Voor scherpe observaties en beeldvorming over een groot veld kan niets een echte drie-elementen Apochromatische Refractor (APO) verslaan. Meade Series 6000 ED APO Triplets behoren tot de beste die optisch verkrijgbaar zijn voor elke prijs. Optische buis meet ongeveer 37 "lang bij 7" diameter en weegt 25 pond.

Meade Instruments introduceert met trots de nieuwe standaard in astrofotografie en visuele prestaties, de LX850. Inclusief StarLock dual imager geïntegreerde fulltime guider, Ultra Precision Pointing en Assisted Drift Alignment, 5,8" 225 tanden gepolijste bronzen worm-/tandwielaandrijvingen met lage periodieke fout, interne kabelgeleiding, GPS-ontvanger, AutoStar II GOTO-systeem met meer dan 144.000 objectbibliotheek, zwaar - in hoogte verstelbaar statief met anti-vibratie pads, universele AC-adapter, telescoop naar computer USB-kabel en AutoStar Suite-software.

Bevat StarLock, de revolutionaire nieuwe technologie die het vastleggen van doelen op uw beeldsensor en nauwkeurige geleiding tijdens belichtingen volledig automatisch maakt.

Met Meade's exclusieve LightSwitch-technologie als kern, gebruikt StarLock een 80 mm f/5-optiek en een sensorsysteem met twee camera's om computerondersteunde polaire uitlijning te bieden met behulp van de drift-methode. Eenmaal uitgelijnd geleidt de StarLock de montering in realtime en programmeert zelfs automatisch periodieke foutcorrectie, waardoor een geleidingsnauwkeurigheid van maximaal 1 boogseconde wordt bereikt bij goed zien en met de mogelijkheid om sterren zo zwak als de 11e magnitude te begeleiden.

De LX850-montage, gemaakt van bewerkt roestvrij staal en aluminium van vliegtuigkwaliteit, is een ijzersterk platform voor de meest veeleisende toepassingen, met een laadvermogen van 90 pond en een aanwijsnauwkeurigheid van maar liefst één boogminuut.

Functies zijn onder meer precisierollagers op elke as, een 1,75 roestvrijstalen RA-as, 5,8 "hoofdtandwielen, fijne handmatige afstelknoppen op beide assen, verlichte dradenkruisuitgang.

Het hoofdlichaamsgewicht van de montage is 55 pond. Het volledig in hoogte verstelbare (29 tot 45") statief heeft massieve poten met een diameter van 3" voor rotsvaste prestaties en weegt 36 pond.

Inclusief een enkel contragewicht van 26 pond roestvrij staal, extra gewichten worden apart verkocht. LX800 mount getoond in foto, LX850 mount vergelijkbaar.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen