EXPLORE SCIENTIFIC AR152

€799,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

De AR152 (zes-inch), met zijn optiek met een groter diafragma, verzamelt 44% meer licht dan het AR127 (vijf-inch) model, wat zorgt voor veel helderdere beelden en een hogere resolutie. Ons doel was om een ​​extreme waarde te bieden door echte diffractie-beperkte optica te bieden tegen een prijs die meer mensen in staat stelt de lucht te verkennen met een groothoek-refractor met groot diafragma.

Afbeeldingen van deepsky-objecten zijn verbluffend bij lage vermogens. Bij hoog vermogen worden de maan en de planeten in scherp, hoog contrast onthuld. De Explore Scientific AR-serie is ontworpen om de ontberingen van openbare sterrenfeesten en educatieve outreach aan te kunnen en heeft standaardhardware, waaronder een precisiefocuser met twee snelheden, een 2-inch 99% reflecterende, diëlektrische gecoate spiegeldiagonaal en een 8x50 zoekerscope.

U kunt erop vertrouwen dat de kwaliteit en constructie van deze telescopen jarenlang intensief gebruik toelaten. Volledig multi-gecoate optica De optica in hun collimeerbare lenscel is volledig multi-gecoat om lichtverstrooiing te elimineren en het beeldcontrast te behouden.

We collimeren elke Explore Scientific-telescoop nauwkeurig in onze fabriek om optimale prestaties te leveren. Hoewel u de optische uitlijning misschien nooit hoeft aan te passen, maakt de AR-serie het mogelijk om de lenzenset te collimeren mocht de telescoop dit ooit nodig hebben.

Het contrast wordt verder verbeterd met meerdere schotten die ongewenst strooilicht maskeren en afbuigen. Deluxe twee-snelheden focuser De Explore Scientific Air-Spaced Doublet AR-serie telescopen bevatten standaard een precisie 2-inch focuser met twee snelheden.

De oculairhouder maakt gebruik van een compressiering om te voorkomen dat het oculair of de cameracilinder krassen maakt. Perfecte focus wordt gemakkelijk bereikt met de Explore Scientific Ten-to-One, Two-Speed ​​Focuser.

Tijdens die ongerepte nachten van constant zien, kunnen de ringen van Saturnus voor altijd de harten en geesten beïnvloeden van bijna iedereen die ze ziet. Het zijn nachten als deze dat astronomen graag hun refractors opstellen en de vergroting tot het uiterste drijven, niet alleen om de pracht van de planeet op grotere schaal te zien, maar om de optische en mechanische kwaliteit van de telescoop echt te testen.

Veel telescopen worden alleen geleverd met een standaard focuser met één snelheid, u zult merken dat een klein duwtje de focus weggooit en uw nacht in een frustratie verandert. Daarom hebben we als standaarduitrusting op alle Explore Scientific AR-series een tien- to-one, Crayford-stijl precisiefocuser met twee snelheden en spanningsafstelling en vergrendeling om een ​​perfecte focus te verkrijgen en vast te houden. We denken dat u het ermee eens zult zijn dat een dergelijke precisie de moeite waard is.

Universele montageplaat De universele montageplaat van de AR-serie telescopen De universele verstelbare montageplaat van de AR 152 past op veel populaire equatoriale en Altaz-montages, inclusief montages geleverd door Explore Scientific, Vixen en Meade LXD55/75.

In plaats van een gegoten metalen onderdeel te gebruiken, is de universele montageplaat van Explore Scientific gemaakt van geëxtrudeerd aluminium voor extra sterkte, het is tenslotte wat uw telescoop aan de houder bevestigt.

We hebben ook afstelschroeven en borgbouten meegeleverd om aanpassingen mogelijk te maken om de hoek van de telescoop te positioneren wanneer deze op zijn montage wordt geplaatst, een belangrijk kenmerk bij gebruik van een equatoriale montage. 2-inch 99% reflecterende dielektrisch gecoate diagonaal De twee inch 99% reflecterende spiegel diagonaal bevat een 1,25" oculairhouderadapter. 2-inch precisie gepolijste diëlektrisch gecoate diagonaal Het doel van een diagonaal is om uw oculair stevig vast te houden en u een comfortabele kijkhoek.

De twee-inch, 99% reflecterende, diëlektrisch gecoate diagonale behuizing van Explore Scientific, die als standaarduitrusting wordt geleverd, bevat een lichtgewicht diagonale behuizing uit één stuk die de nauwkeurig gepolijste diagonale platte spiegel stevig vasthoudt, waardoor een nauwkeurige uitlijning wordt gegarandeerd.

8x50 Finder Scope De Explore Scientific 8x50 Finder Scope biedt een werkelijk gezichtsveld van 6°. De gecoate optiek zorgt voor een helder beeld met hoge resolutie, zodat veel zwakke sterren en neveligheid kunnen worden gedetecteerd voor nauwkeurig richten. 8x50 zoekerscope met zijn zespunts verstelbare zoekerbeugel Het voorste objectief kan op maat worden scherpgesteld om elke keer een scherp beeld te geven.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen