Celestron Rowe Ackermann 36 cm (RASA)

€16.500,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Celestron Rowe Ackermann 36 cm (RASA)

De Rowe-Ackermann Schmidt Astrograph (RASA), is een kosteneffectief optisch systeem voor ruimtebewaking, Space Situational Awareness (SSA), andere wetenschappelijke toepassingen en geavanceerde breedveldastro-imaging. Het biedt ongekende waarde in diafragma, snelheid, gezichtsveld en optische prestaties. Het RASA-ontwerp heeft een handige externe prime-focuslocatie voor het vastleggen van afbeeldingen met een plat brandpuntsvlak, waardoor kleine spotgroottes aan de rand van een breed veld worden geboden. Het resultaat zijn beelden die vrij zijn van optische defecten zoals veldkromming, coma buiten de as en astigmatisme.

De versie met een opening van 36 cm is de grootste die RASA Celestron produceert; het is het grootste en snelste (f/2.2) optische instrument in zijn soort dat "kant-en-klaar" verkrijgbaar is. In tegenstelling tot de meeste telescopen, die alleen zichtbaar licht (400-700 nm) focussen, stelt de RASA 36 cm een ​​groter spectraal bereik (400-900 nm) scherp, waardoor een helderder signaal kan worden gedetecteerd door een camerasensor. De RASA 36 cm beschikt ook over een opnieuw ontworpen scherpstelsysteem, dat zorgt voor eenvoudig en stabiel scherpstellen.

De ruime back-focusafstand van RASA 36 cm (77,5 mm) biedt plaats aan een breed scala aan beeldsensoren. Een aangepaste camera-adapter kan worden toegevoegd voor een gezichtsveld tot 4,4 graden.

Productpagina Celestron

0 sterren op basis van 0 beoordelingen