15x70 verrekijker

€149,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Echte nachtkijkers - dat is de 11x70 LE. Zelfs in de schemering blijft het beeld helder en duidelijk. Hiermee is de optiek zeer geschikt voor de jacht of het bekijken van dieren. De TS 11x70 LE is onze aanbeveling voor astronomie.

Met een uittredepupil van 6,3 mm wordt het aanzienlijke lichtverzamelende vermogen van de 70 mm objectieven volledig benut. Bekijk nevels en sterrenstelsels in hun volledige grootte. Het beeld is veel helderder dan bijvoorbeeld die van een 15x70 verrekijker.

Daarnaast kun je deze verrekijker met je handen vasthouden. Uiteraard is er een aansluitschroefdraad voor statiefadapters. Alle lenzen zijn multi-coated wat een positief effect heeft op het beeld. De verrekijker overtuigt met heldere beelden en een zeer goede scherpte tot in de periferie van het gezichtsveld.

Ook brildragers komen aan hun trekken: met 18 mm oogafstand is het hele gezichtsveld met bijna elke bril te zien. Hiervoor zijn rubberen oogbeschermers opvouwbaar. Ze verhogen ook het kijkcomfort door een comfortabele pasvorm op de oogkassen.

Met een diafragma van 70 mm geeft de optiek ongeveer twee keer zoveel licht als een verrekijker met een diafragma van 50 mm. Desalniettemin zijn grootte en gewicht slechts marginaal omvangrijker dan gebruikelijk bij kleinere openingen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen