100mm ID Orion Telescope Tube Rings

€45,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Deze buisringen hebben een binnendiameter (ID) van 100 mm (3,9"). Orion buisringen voor telescoop Optische buismontages worden geleverd als een set van twee met snel los te maken, scharnierende klemknoppen voor eenvoudige installatie op uw favoriete telescoop. Elke buisring is voorzien van een vilten voering om de optische buis van uw telescoop krasvrij te houden.

Bij elke set buisringen worden bevestigingsbouten en ringen meegeleverd. Op een van de twee buisringen in elke set is een piggy-back camera-adapter met schroefdraad geïntegreerd. Er zijn veel verschillende maten beschikbaar voor bijna elke telescoop. Binnendiameter (ID) wordt vermeld.

Kies de maat die past bij de buitendiameter van je telescoopbuis. Deze ringen van gegoten aluminium zijn voorzien van snelsluiting, scharnierende klemknoppen en een voering van vilt. Ze zijn ontworpen voor gebruik met de meeste equatoriale en altazimuth-montages van Orion en passen mogelijk ook op sommige andere merken.

Een van de twee ringen in elke set heeft een 1/4"-20 piggyback camera-adapter, de andere heeft een 1/4"-20 schroefdraadgat. De buitendiameter (OD) van uw telescoop moet overeenkomen met de binnendiameter (ID) van ringen. Als de OD van de telescoop iets kleiner is dan de ID van de ringen, is dat OK; je kunt de binnenkant van ringen "shim" met extra vilt.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen